Nieuw

Nomad Blazer Down (XL) Slaapzak

Voor 299,95
Op voorraad
 • Ons streven:
  levering binnen 2 werkdagen!*
 • Gratis verzending binnen Nederland
  vanaf € 99,-
 • Retouren is mogelijk
  binnen 14 dagen
 • Productspecificaties

  Vulling
  • Dons
  Comfort temperatuur
  • -10 tot 0°C
  Afmetingen 210 x 80 cm / 220 x 95 cm
  Merk
  • Nomad
  Soort product
  • Slaapzak

  Nomad Blazer Down (XL)

  De Nomad Blazer Down is een dekenslaapzak die gemaakt is van hoogwaardig katoen. Dankzij de donze vulling voelt de slaapzak extra comfortabel aan. Als je op vakantie net zo lekker wil slapen als thuis onder je eigen dekbed, dan is deze Nomad Blazer Down een echte aanrader.

  Nomad Blazer Down (XL)

  Doordat het een dekenmodel is, kunt u genieten van de bewegingsruimte die deze Blazer Down van Nomad biedt. Ook het zachte en licht gewicht katoen zorgt voor het echte dekbed gevoel. Deze Blazer Down heeft ten opzichte van de klassieke Blazer, een zachtere en lichtere donsvulling die dus nog compacter is en beter isoleert. Het materiaal is PFC-vrij en dus waterafstotend.

  Met behulp van de tweewegrits, die voorzien is van een tochtstrook, kunt u de Nomad slaapzak naar twee kanten openen. Ideaal voor als e bijvoorbeeld bij de benen extra ventilatie wil hebben. Bovendien is het mogelijk om de rits in de volledige lengte open te ritsen. Op die manier kan je de slaapzak ook als deken gebruiken. Ook is het mogelijk om er een tweede Blazer Down aan vast te ritsen.

  Aan de bovenkant van de slaapzak zit een koord waar je aan kunt trekken voor als je de Blazer wat strakker rond je lichaam wilt laten aansluiten. Zo zorg je voor een nog betere isolatie. Wil je even je telefoon opbergen? Of een armbandje? Maak dan gebruik van het documentenvakje aan de binnenkant. Hiermee houd je waardevolle spullen dichtbij je. Ook is deze warme slaapzak voorzien van twee lusjes. De lusjes bevinden zich aan de onderkant en kunnen gebruikt worden wanneer je de Nomad Slaapzak wil laten luchten. Na het luchten kan je de Nomad Blazer Down netjes opbergen in de meegeleverde compressiezak.

  Deze Nomad Blazer Down is in twee maten verkrijgbaar. De XL variant is extra groot. Ideaal voor mensen die gemiddeld wat langer zijn.

  Meer over de isolatie

  3D-Polardown Plus is een hydrofoob behandeld dons gemengd met een 3D-synthetische holle vezel. Een extreemlichte en opvouwbare versie van Polardown. Dit bestaat uit een verhouden van 80:20 tot synthetische vezels (90/10 ganzendonds). Met deze exclusieve samenstelling worden hogere isolatiewaarden gehaald met een fors minder volume.

  Wat is comforttemperatuur?

  De comforttemperatuur is een uitgangspunt op basis van een meting conform isolatiestandaarden. Dit is een indicatie en kan dus per persoon verschillen. De comforttemperatuur is een indicatie en een uitgangspunt, maar geen garantie van persoon tot persoon. Het belangrijkste is dat je op een goed geïsoleerde slaapmat slaapt, wat de kou van de bodem tegenhoudt. De juiste slaapzak zorgt voor de overige isolatie.

  Als de temperatuur in de slaapruimte hoger is dan de comforttemperatuur en je in een pyjama slaapt, dan zou een gemiddeld persoon het niet koud moeten hebben in de slaapzak. Ben jij iemand die het snel koud heeft? Dan is ons advies om voor een hogere R-waarde (dus lagere comforttemperatuur) te kiezen. Let op dat er qua buitentemperatuur altijd een gemiddelde wordt gegeven en geen maximum over de hele nacht. In de ochtend is het altijd een paar graden kouder dan in het begin van de nacht. Verkijk je daar niet op.

  De specificaties van de Nomad Blazer Down

  • Afmetingen: 210 x 80 cm / XL 220 x 95 cm
  • Gewicht: ca. 1,8 kg / XL 2,1 kg
  • Maximale lichaamslengte: 195 cm / XL 2m5
  • Buitenstof: 100% lichgewicht perkal katoen met PFC-vrije waterafstotende behandeling
  • Voering: 100% licht gewicht perkal katoen
  • Isolatie: 3D-Polardown Plus met waterproof behandeling
  • Comforttemperatuur: man -6 graden / vrouw -1 graden