Wegens enorme drukte bij de transporteur is uw bestelling wellicht langer onderweg. Onze excuses.

Tijken en binnenvoering van slaapzakken

Het omhulsel wat de vulling van de slaapzak bij elkaar houdt noemt men de tijk. Het merk Polydaun gebruikt voor katoenen tijken uitsluitend 100 % katoen, flanel katoen of perkal katoen. Ook wordt er ripstop nylon toegepast. Als binnenvoering wordt perkal katoen, nylon of treecel gebruikt.

Tijken - materialen

  • De eigenschap van katoen is dat dit materiaal uitstekend vocht opneemt, zacht en comfortabel is en ventileert. Het materiaal katoen is een natuurlijk materiaal dat ook geschikt is voor mensen met een allergie.

  • Perkal katoen kan u herkennen door een glanzende luxe uitstraling deze wordt verkregen doordat perkal katoen zeer fijn geweven is.
  • Geruwd los gesponnen garen dat fijn geweven is wordt ook wel flanel genoemd, het materiaal voelt zacht aan en heeft een perfecte warmte isolatie.

  • Los met synthetische getextureerde garen gebreid stof dat door wassen krimt en viltachtig aan gaat voelen noemt fleece. Eigenschappen van fleece zijn duurzaam, rekbaar, ultieme zachtheid en hoge warmte isolatie.
  • Nylon ribstop wordt gebruikt voor slaapzakken die water afstotend moeten zijn en windafstotend. Het materiaal is eenvoudig zuiver te maken door het af te vegen en vuil werend. Tevens heeft dit materiaal de eigenschap dat het licht in gewicht is.

  • Het materiaal treecel is een mengvezel bestaande uit 35 % katoen en 65 % kunststof microvezel. De combinatie van materialen maakt dit materiaal uitermate geschikt om als binnenvoering te gebruiken en heeft een vochtregulerend en ventilerend vermogen.