Vulling van een slaapzak

Vulling van een slaapzak

De vulling van een slaapzak is essentieel. Hoewel hij onzichtbaar is, bepaalt de vulling de kwaliteit en het slaapcomfort. Het isolatie vermogen is afhankelijk van het vulgewicht van de slaapzak. De vulling zorgt ervoor dat u goed warm blijft in de nacht, maar ook dat u kan transpireren in uw slaapzak. Maar waar moet u allemaal opletten bij het kiezen van een slaapzak met de juiste vulling? 

De eisen van een goede slaapzak 

Hoe herkent u echte kwaliteit in een slaapzak? Een goede slaapzak moet voldoen aan verschillende eisen die we voor u op een rijtje hebben gezet. Als eerste moet een goede slaapzak lichaamsvocht kunnen transporteren zodat de slaapzak niet klam aanvoelt en dus comfortabel slaapt. Verder moet de slaapzak ook voldoende ventileren. U wilt het niet te warm hebben en niet te koud, dan komen we ook bij het derde punt: de slaapzak moet de lichaamswarmte goed vasthouden. 

Verder moet de slaapzak ook onder wisselende omstandigheden goed isoleren. U wilt natuurlijk dat u uw slaapzak kan meenemen naar verschillende gebieden met verschillende temperaturen. Als laatste moet een slaapzak comfortabel zijn, dit is terug te zien in de dat de slaapzak soepel is en lekker op het lichaam aansluit. Maar wat voor vulling is dan belangrijk voor uw slaapzak? Slaapzakken kunnen voorzien van veel verschillende vullen zoals kunstvezel, natuurlijk vullen zoals dons en bijvoorbeeld een isocraft vulling. 

Kunstvezel vullingen

Kunstvezel vullingen zijn duurzaam en sterk, houden goed de warmte vast waardoor ze isolerend zijn. De vulling voelt zacht aan waardoor het comfortabel slaapt en ligt, de slaapzak heeft daarnaast ook nog eens een korte droogtijd waardoor u de slaapzak kan wassen op 40 graden. Als laatste veroorzaakt kunstvezel ook geen allergische reacties. 

Isocraft vulling

Het merk Polydaun gebruikt Isocraft vulling. Deze polyestervezel is sterk, duurzaam en is hol. Heeft een gesiliconiseerde film zodat deze vezel ook goed isolerend blijft na een wasbeurt. Doordat de vulling een open structuur heeft, blijft de slaapzak goed isolerend en blijft de slaapzak zacht en veerkrachtig. De Isocraft ®Xtreme heeft dezelfde eigenschappen als de Isocraft vulling echter de Isocraft Xtreme microvezels zorgen voor nog meer stilstaande lucht waardoor er nog een beter isolerende slaapzak ontstaat.

De Tripleguard® vulling van Polydaun heeft de volgende eigenschappen: geen allergische reacties, wasbaar op 40 graden en snel drogend, vulling is zacht en comfortabel, warmte-isolatie is uitstekend en bacterie, schimmel en anti-huisstofmijt. 

De Tripleguard®vezel is van polyester. Deze is verweven met een anorganische stof tijdens het smeltproces. De driedubbele werking geeft een goede bescherming tegen de huisstofmijt, bacterie en schimmel. De warmte-isolerende werking is uitstekend. Door onderzoek is aangetoond dat bacteriën verdwijnen uit de vulling binnen 24 uur voor maar liefst  99%.  De Tripleguard®vulling wordt veel gebruikt als vulling voor kinderslaapzakken.

Donzen vullingen

Als laatste zijn er ook slaapzakken met donzen vullingen. Polydaun gebruikt dons dat machine wasbaar is en uitsluitend Klasse 1 dons, DIN EN 12934 dons. Dit is gecertificeerd dons dat bovendien niet afkomstig is van levende ganzen. Als natuurlijke eigenschap hebben ganzendons en veertjes de eigenschap dat het warmte goed kan afvoeren en vasthouden. Donzen slaapzakken staan bekend om luchtigheid en het beperkte gewicht. De kwaliteit van de slaapzak wordt bepaald door vul gewicht en vul kracht.

De slaapzak met dons vulling veroorzaakt geen allergische reacties, is veerkrachtig, comfortabel, zacht, heeft een beperkt pakvolume, is van lichtgewicht en de warmte-isolatie is optimaal! Haal uw slaapzak in huis bij slaapzakken.nl.